L'ENDODÒNCIA, TRACTAMENT DE LA PART INTERIOR DE LA DENT

 

Què és l'endodòncia?

L'endodòncia és un tractament que consisteix a eliminar el teixit pulpar (‘nervi’) de la peça dental que està malalta i substituir-lo per un farciment inorgànic que segella els conductes. Garanteix la salut de la dent i n’evita l’extracció.

 

Per a què serveix?

L’extracció és un tractament irreversible; per això el primer tractament que cal preveure és l’endodòncia, que permet conservar les peces dentals infectades o trencades. Amb l’endodòncia, es neteja el conducte intern de la dent per a la seva posterior restauració.

 

Quan és necessària una endodòncia?

Quan la polpa dental es lesiona o està malalta, s’inflama i és incapaç de reparar-se per si mateixa. En contacte amb bacteris procedents de la càries o la saliva, la infecció de l’interior de la dent es propaga fins a l’arrel d’aquesta. Com a conseqüència, pot formar-se un flegmó, un abscés, un glaucoma o fins i tot un quist.

Els símptomes poden variar des de petites molèsties fins a un dolor intens, sobretot amb l’exposició de la dent al fred o a l’escalfor, o dolors prolongats en mategar o mossegar. En alguns casos, però, l’emmalaltiment de la polpa dental no produeix malestar. Per això és molt important fer una revisió periòdica al dentista.

 

Durarà la peça restaurada després de l'endodòncia?

Una dent endodonciada pot durar tant com una dent natural. Només cal mantenir bons hàbits d’higiene dental i revisions periòdiques a la clínica.

Però també hem de saber que una dent endodonciada és més susceptible de patir fractures. Per a evitar-ho, podem optar per col·locar fundes o corones protètiques que la protegeixin.

 

L’equip mèdic de Dental Sant Esteve vetlla per la conservació de les teves peces dentals, per això et recomanem que segueixis les revisions periòdiques.

DENTAL SANT ESTEVE, clínica dental

 

Carretera del Montseny, 46  ·  08461 Sant Esteve de Palautordera  ·  Tel. 93 848 12 72  ·  www.dentalsantesteve.com